Allsångskonsert med Åsa Jinder - Vi sjunger sommarens pärlor

2018-06-05

Åsa Jinder är en av våra mest folkkära och välmeriterade artister. Nu kommer Jinder till Varberg och Rotundan den 5 juni.

Om musik är livets doft av sommar, så är sommarens musik doften av den svenska folksjälen. I Åsa Jinders nya program "Allsångskonsert - Vi sjunger sommarens pärlor" blandas publikens lust att sjunga med Åsas och svenska klassiker av Taube, Riedel och Bellman med Åsas egna kompositioner. Sommarens pärlor lär bli både vinterns vårens och höstens, men Åsa börjar i den svenska sommaren och ser fram emot att möta publiken med ett  pärlband av klassiska allsånger, trolska nyckelharpspolskor, psalmer och gyllene visor."

Sommarens Pärlor bygger på senaste albumet Sommarsånger

Åsa har erhållit Ers majestät konungens medalj i 8:e storleken i Högblått band för hennes betydande insatser som riksspelman, hennes roll som traditionsbärare har dock under de fyra sekler hon verkat som artist utvecklats till att dessutom vara producentens, arrangörens, kompositörens, författarens och inte minst vissångerskans.

Åsa har sommarpratat, spelat på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest. Hon har genom åren verkat och verkar internationellt och sätter med samma glädje på sig folkdräkten och representerar Sverige som hon möter körer ute i landet och framför sina sånger, ger konserter på konserthus och bygdegårdar, som hon tar en plats i en P4-panel med Sveriges främsta komiker. Hennes briljanta, rörande och roliga, mycket personliga mellansnack ger hennes konserter en alldeles extra dimension. Hon har en självklar och naturlig närvaro på scenen och omskrivs som både trollbindande, standup-ämne och visdrottning.

– Jag gräver där jag står, jag skapar min kontakt med publiken genom mina val i livet och genom att skildra dem, säger Åsa. Jag är personlig och ibland privat och det är mitt sätt att leva. Jag vet att det berör och det är hela syftet med mina uttryck. Att nå en annan människa

Information

När: 5 juni
Var:
Rotundan, Varberg Event
Tid:
19.00-21.00
Paus: 20 minuter

Café och bar är öppet under hela kvällen.

Biljetter »

Du kan beställa Eventrestaurangens goda mingeltallrik i samma stund du bokar biljetten.


«Tillbaka
Kommande arrangemang

2018-04-06 - 2018-06-28

Konstpassagen

Läs mer »


2018-05-26 - 2018-05-26

Bakluckeloppis

Läs mer »


2018-05-27 - 2018-05-27

Rosa på bal(i) - Varbergs Kammarkör sjunger Taube

Läs mer »


2018-05-28 - 2018-05-28

Måndagsdans till Dreams

Läs mer »


Alla arrangemang »

Anmälan till nyhetsbrev